3 kişinin hayatını kaybettiği kazadaki alkollü sürücüye 9 yıl hapis

Haber Giriş : 21 Ekim 2011 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Eskişehir'de geçtiğimiz Şubat ayında, bir eğlence merkezinde alkol aldıktan Porsuk Çayı'na uçarak, 3 kişinin ölümüne neden olan aracın sürücüsü 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir'de 3 Şubat'ta meydana gelen olayda Yüksel E., Nesibe L. (23), Onur I. (26), Osman Ş. (25), Cemil İ. ve Zekiye İ. birlikte Barlar Sokağı'ndaki bir barda alkol alıp eğlendikten sonra otomobille gezmeye çıktı. Yüksel E. idaresindeki 11 EA 350 plakalı otomobil, Şair Fuzuli Caddesi´nde bariyerleri kırarak Porsuk Çayı'na uçtu. Kazada otomobilde bulunan Nesibe L., Onur I. ve Osman Ş. hayatını kaybetti, Cem İ., Zekiye İ. ve sürücü Yüksel E. yaralandı.

Yapılan araştırmada, otomobili kullanan sürücü Yüksel E.'nin alkollü olduğu ortaya çıktı. Hakkında Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkemede görülen duruşmada son kez hakim karşısına çıkan araç sürücüsü Yüksel E., yaşananlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Ancak kazada alkol ve hızın bir etkisi yoktur." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığı taksirle birden fazla ölüme sebebiyet vermek suçundan 9 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber